Susanna Bill

Susanna Bill

Om min blog

Välkommen till min matblogg! Jag hoppas att mina recept och tankar kan inspirera och locka dig till att testa och experimentera du med. Det är ju så god mat blir till. Att jag älskar att stå i köket behöver jag väl knappt berätta, men det gör jag. Jag vill att min mat skall vara välkryddad, god och inte alltid bygga på att man har tillgång till specialbutiker eller stor plånbok. Berätta gärna vad du tycker!
Jag driver också Fudgeprojektet, som kokar och säljer världens godaste fudge! Här kan du läsa mer om det.

Curry Tuna Melt

SmårätterPosted by Susanna 29 Jan, 2014 13:43

Visst har ni väl ett mackjärn? Jag har alltid älskat varma mackor. När jag var liten körde vi dem i våffeljärnet, för då var inte mackjärnet uppfunnet i Sverige (Var fanns OBH Nordica…?). Det går också bra men kom ihåg att torka ur järnet ordentligt efteråt. Frasvåfflor med grädde, sylt och doft av curry? Nja tror inte det! Och just idag är jag så oändligt trött på att äta helgens rester till lunch – nåt nylagat tack! Gul curry och tonfisk är ju en komboklassiker och gifter sig fint i värmen, pressen och fettet från majonäsen... Servera gärna tuna melten med spenat och sesamsallad. Det receptet finns här: http://www.susannabill.com/#post21

Ingredienser (till 4 mackor):
1 burk tonfisk
1dl riven lagrad ost
1/2dl majonäs
1msk finhackad rödlök
11/2tsk curry
1krm sambal oelek
ev salt
smör
något gott bröd

Gör så här:
Blanda alla ingredienser och smaka ev av med salt beroende på tonfisken. Bred smör på brödets utsida. Lägg på en rejäl klick fyllning på ena brödskivan och lägg på den andra som lock. Kör i mackjärn eller i ugnen (om du gör den i ugnen kan du vända den efter några minuter så att du får jämn rostning).

  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post74

Janssons frestelse

SmårätterPosted by Susanna 20 Jan, 2014 18:23
Åh GUD vad jag längtar efter att det i ugnen skall puttra klart. Janssons frestelse...


  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post70