Susanna Bill

Susanna Bill

Om min blog

Välkommen till min matblogg! Jag hoppas att mina recept och tankar kan inspirera och locka dig till att testa och experimentera du med. Det är ju så god mat blir till. Att jag älskar att stå i köket behöver jag väl knappt berätta, men det gör jag. Jag vill att min mat skall vara välkryddad, god och inte alltid bygga på att man har tillgång till specialbutiker eller stor plånbok. Berätta gärna vad du tycker!
Jag driver också Fudgeprojektet, som kokar och säljer världens godaste fudge! Här kan du läsa mer om det.

INTE bra. Men gott

Foton och såntPosted by Susanna 03 Feb, 2014 17:17
Ja, jag vet. Man skall INTE köpa jordgubbar i februari. Man bara gör det inte. I alla fall om man har något som helst miljömedvetande. Men jordgubbar är det godaste jag vet. Och jag är så trött på brun tillagad mat. Och där låg de, röda, glansiga, doftande. Så jag köpte dem. Och åt dem. Och njöt.


  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post76

Det som ligger framme

Foton och såntPosted by Susanna 24 Jan, 2014 11:07
Jag har alltid ett fat eller skål stående framme med det som inte behöver ligga i kylen. På sommaren spelar tomaterna huvudrollen men så här vintertid är det ofta löken som syns mest. Den här gången tyckte jag att det blev en fin detalj och något som kunde göra sig fint på bild. Vad tycker ni?


  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post71

Min julklappspläd har kommit!

Foton och såntPosted by Susanna 17 Jan, 2014 17:57
Ok, det här är inte en inredningsblog. Men nu är det så att idag kom den. Min julklappspläd som jag har längtat så himla mycket efter! Björk heter den och kommer från Klippans yllefabrik. Och TVsoffan blev precis så fin som jag hade hoppats och därför kan jag inte låta bli att dela med mig.
Men vill ni få inredningsinspiration så kolla in Maria Dremo Sundströms fantastiskt fina trädgårds och inredningsblog istället: http://almbacken.blogspot.se.

  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post66

Spår

Foton och såntPosted by Susanna 12 Jan, 2014 22:05
Spår av paprika. 250 grader.

  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post62

Nya bloggfotot

Foton och såntPosted by Susanna 20 Nov, 2013 13:15
Igår kväll lagade jag mat på Mat och Vin Slottparken i Malmö - mer om det i ett annat bloggilägg. Ovanför bordet hängde lampor med spegelblanka kopparkupoler och när Lisa serverade champagnen till vår första rätt kom tillfället!

  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post32

Blommorna på landet

Foton och såntPosted by Susanna 19 Oct, 2013 11:12
Jag älskar att hålla på i trädgården, både på landet och i stan. På landet fanns inga rabatter när vi köpte det och eftersom jag inte kunde något alls om odling när vi satte igång, så har det varit ett enda långt experiment för att se vad som funkar. För mig håller trädgården fortfarande på att växa till och det gör att jag är väldigt snål med att klippa buketter, trots att jag verkligen gillar att göra det. Men här kommer i alla fall en som jag nändes göra: vit akleja, kirskål, rosen som jag grävde upp på Källrisa, daggkåpa, röd astrantia (stjärnflocka) och flocknäva. En av sommarens första - och finaste bukett.  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post13

Omslagsbilden

Foton och såntPosted by Susanna 12 Oct, 2013 16:42
Gillar du min omslagbild? Här kommer den i helformat. En av sommarens bästa ögonblick faktiskt. Landet, bänken som blir utekök nästa år, man riktigt känner dofterna av citron, tomat, basilika och olivolja. Summer at its best!  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post10