Susanna Bill

Susanna Bill

Om min blog

Välkommen till min matblogg! Jag hoppas att mina recept och tankar kan inspirera och locka dig till att testa och experimentera du med. Det är ju så god mat blir till. Att jag älskar att stå i köket behöver jag väl knappt berätta, men det gör jag. Jag vill att min mat skall vara välkryddad, god och inte alltid bygga på att man har tillgång till specialbutiker eller stor plånbok. Berätta gärna vad du tycker!
Jag driver också Fudgeprojektet, som kokar och säljer världens godaste fudge! Här kan du läsa mer om det.

Morotssallad med misodressing

TillbehörPosted by Susanna 23 Jun, 2014 10:11

Morötternas sötma, misons umami och syran från citron och vinäger gifter sig perfekt i de här salladen. Passar väldigt bra till grillad fisk exempelvis. Eller varför inte till min pulled pork five spice - kolla här!

Ingredienser:
½ kg morötter
1 msk ljus miso
1 msk citronsaft
1 msk risvinäger
3 cm färsk ingefära
3 msk rapsolja
svartpeppar
flingsalt

Gör så här:
Vispa ihop miso, citronsaft, vinäger och saften ur ingefäran (riv den och pressa ut saften med händerna direkt ner i skålen med övriga ingredienser). Salta och peppra. Slanta morötterna tunt, gärna på diagonalen så ser det litet festligare ut. Blanda i dressingen och låt salladen stå till sig i rumstemperatur ca 30 minuter innan servering så att morötterna blir litet ”tillagade”.

  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post105