Susanna Bill

Susanna Bill

Om min blog

Välkommen till min matblogg! Jag hoppas att mina recept och tankar kan inspirera och locka dig till att testa och experimentera du med. Det är ju så god mat blir till. Att jag älskar att stå i köket behöver jag väl knappt berätta, men det gör jag. Jag vill att min mat skall vara välkryddad, god och inte alltid bygga på att man har tillgång till specialbutiker eller stor plånbok. Berätta gärna vad du tycker!
Jag driver också Fudgeprojektet, som kokar och säljer världens godaste fudge! Här kan du läsa mer om det.

Pulled Pork five spice

Huvudrätt köttPosted by Susanna 23 Jun, 2014 10:41

Länge, länge har jag velat göra något med five spice. En matvän tipsade mig om ankbröst, men på Götes livs i Brösarp (som fö är en mycket bra affär - handla där när ni är i krokarna) finns inte ankbröst. Däremot fläskkarré, så det fick det bli! Och gu vad vi åt - så himla gott blev det trots att det egentligen inte alls smakade sommar. Five spice (kanel, kryddnejlika, fänkål, stjärnanis och peppar, sichuan helst men om man som jag inte gillar det så funkar svartpeppar också helt ok. Receptet finns här) smakar och doftar mer jul och vinter. Hur som helst gott blev det. Här kommer receptet:

Ingredienser (4 pers):
1 kg fläskkarré i bit eller bitar
3 msk five spice
2 schalottenlökar
2 stora vitlöksklyftor
ca 5cm färsk ingefära
½ dl mörk sirap
½ dl japansk soja
½ dl vatten
ev salt


Gör så här:
Skala och grovhacka ingefära, schalotten och vitlök. Kör dem till ett grovt mos med mixerstaven. Värm upp sirap, vatten och soja så att de blandar sig (behöver troligtvis inte koka upp). Rör i five spice och lök-ingefära-vitlökshacket. Lägg köttet i en gryta som tål ugnen.
Häll över kryddningen och laga i ugn på ca 100grader i 4-6 timmar (eller knappt 100grader över natten). När köttet faller sönder är det klart. Tag upp och rensa köttet på ben och fett. Servera med spadet som en gryta (det gjorde vi) eller koka ihop spadet till en glaze.
Servera gärna nudelsallad eller varför inte min morotssallad med misodressing?

Recept på nudelsallad finns här. Recept på morotssalladen finns här.  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post107