Susanna Bill

Susanna Bill

Om min blog

Välkommen till min matblogg! Jag hoppas att mina recept och tankar kan inspirera och locka dig till att testa och experimentera du med. Det är ju så god mat blir till. Att jag älskar att stå i köket behöver jag väl knappt berätta, men det gör jag. Jag vill att min mat skall vara välkryddad, god och inte alltid bygga på att man har tillgång till specialbutiker eller stor plånbok. Berätta gärna vad du tycker!
Jag driver också Fudgeprojektet, som kokar och säljer världens godaste fudge! Här kan du läsa mer om det.

Min vän Johannes vitlökssås

TillbehörPosted by Susanna 27 Jul, 2014 13:03

Så står han där i köksdörren, hungrig.

”Är maten klar snart?”

”Ja om några minuter” säger jag och förhandlar med mig själv huruvida jag skall göra den där såsen eller sätta fram maten på en gång.

”Kan jag hjälpa till med något?” frågar han.

”Såsen!” svarar jag och tar fram majonnäs, rysk yoghurt, citron och vitlök, bytta och mått.

Så snart han börjar blanda kommer två andra hungriga, en 9-åring och Johannes tvillingbror, snart 13. En perfekt smakpanel. Utrustade med äggskedar sätter de igång.

”Mm, gott men det saknas något…” säger en

”Mer syra” säger en annan

”Mer vitlök” säger Johannes.

Såsen justeras, provsmakas på nytt och till sist är de nöjda och släpper in mig. Efter en doft av cayennepepparen är vi alla nöjda. Johannes goda vitlökssås är född!

Ingredienser:
1dl rysk yoghurt
1dl majonnäs (gärna hemgjord eller Hellmanns, som är det här hushållets stora favorit)
1 klyfta vitlök
saften från ½ citron
salt
cayennepeppar


Gör så här:
Blanda alla ingredienser och smaka av. Använd gärna en smakpanel… Krydda upp den ett snäpp om smakpanelen inte är nöjd. Såsen passar väldigt bra till grillat lamm eller varför inte till sommarens paella? Det receptet finns här:  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post109