Susanna Bill

Susanna Bill

Om min blog

Välkommen till min matblogg! Jag hoppas att mina recept och tankar kan inspirera och locka dig till att testa och experimentera du med. Det är ju så god mat blir till. Att jag älskar att stå i köket behöver jag väl knappt berätta, men det gör jag. Jag vill att min mat skall vara välkryddad, god och inte alltid bygga på att man har tillgång till specialbutiker eller stor plånbok. Berätta gärna vad du tycker!
Jag driver också Fudgeprojektet, som kokar och säljer världens godaste fudge! Här kan du läsa mer om det.

Ägg picklade i grönt te

TillbehörPosted by Susanna 17 Dec, 2014 22:57
Ja äggen blev goda - riktigt jäkla goda så här kommer receptet. För ett tag sedan fick jag tepicklade ägg i en japansk nudelsoppa på ett ställe i Stockholm. När jag äter något riktigt gott vill jag alltid testa om smaken går att återskapa, så jag har experimenterat litet här hemma. Här kommer det bästa resultatet. Ha dem hemma på lut i kylen, så har du alltid något gott att stoppa i en sallad, en wok eller i en asiatisk soppa: Picklade ägg Susanna-style!

Ingredienser
3 hårdkokta ägg
1 ½ dl grönt te
½ dl kinesisk ljus soja (typ Premium Light Soy sauce från Lee Kum Lee)
¼ dl kinesisk vinäger (jag använder Zhenjiangvinegar)
½ strå hackat citrongräs
1 klyfta hackad vitlök
1 röd chili med kärnhuset urtaget


Gör så här
Koka äggen och skala dem. Rör ihop samtliga ingredienser till lagen och häll över äggen. Ställ i kylen i minst två dagar. Klart. Gott.

  • Comments(0)//www.susannabill.com/#post113