Susanna Bill

Susanna Bill

Om min blog

Välkommen till min matblogg! Jag hoppas att mina recept och tankar kan inspirera och locka dig till att testa och experimentera du med. Det är ju så god mat blir till. Att jag älskar att stå i köket behöver jag väl knappt berätta, men det gör jag. Jag vill att min mat skall vara välkryddad, god och inte alltid bygga på att man har tillgång till specialbutiker eller stor plånbok. Berätta gärna vad du tycker!
Jag driver också Fudgeprojektet, som kokar och säljer världens godaste fudge! Här kan du läsa mer om det.

Kryddiga popcorn

SnacksPosted by Susanna 05 Mar, 2015 17:55

Fredagsmys! Kommer man från en snacksätande familj som jag kan det vara en idé att göra dem själv. Ni vet väl att smaksatta chips exempelvis är riktigt sockerfällor?! Gör mina popcorn istället och servera en kall öl, rödvin eller läsk. Litet bättre samvete, eller hur? ;-)

Ingredienser
1 dl opoppade popcorn – inte sådana man kör i micro
2 dl finriven ost (gärna lagrad cheddar)
25 g smör
2 tsk rapsolja
1 tsk torkad oregano
2 krm vardera av salt, vitlökspulver och chilipeppar
1 krm spiskummin
1 nypa kanel


Gör så här
Hetta upp oljan i en kastrull (medelvarm) och lägg ner ett par popcorn. När kornen poppar är oljan varm och det är dags att poppa resten. Häll i kornen och skaka kastrullen ett par gånger så att kornen inte bränns. När det har slutat poppa är de klara. Blanda ihop alla torra kryddor. Smält smöret i en kastrull eller i micron. Häll upp popcornen i en skål, ringla över smör och kryddor. Toppa med ost och vänd runt popcornen så att allt blandas. Klart! Var beredd på att de tar slut innan du hinner blinka...

  • Comments(0)